Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Στο Λυκαυγές της Ιστορίας

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ


Η ζωγραφική σειρά Μέγας Αλέξανδρος ο Οικουμενικός αποτελείται από 16 πίνακες 70 Χ 90 εκ. και είναι ιδιωτική συλλογή . Η σειρά αυτή απεικονίζει τις κυριότερες στιγμές από τη ζωή και τη δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου και διατίθεται να εκτεθεί οπουδήποτε στον κόσμο, εξυπηρετώντας πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων ή κοινοτήτων των απανταχού Ελλήνων .Έχει ήδη εκτεθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού με μεγάλη επιτυχία.


ALEXANDER THE GREAT UNIVERSAL


This collection consists of 16 paintings, dimension 70 x 90 cm. Each painting explains his activity and courage of his moments in life.  Ideal for exhibitions worldwide to contribute to the cultural events. These paintings have been exposed in many exhibitions nation wide.olympiada.jpg

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας το 356 π.Χ. Η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ζωή της συνδέθηκε με απόκρυφες ιεροτελεστίες και με το μύθο ότι καταγόταν από τον Άμμωνα Δία.

aristotelhs.jpg
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ο Αριστοτέλης υπήρξε ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας. Ήταν δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σ' αυτόν έρχονταν για επεξεργασία όλες οι γνώσεις της μεγάλης εκστρατείας του μαθητή του.

koino.jpg
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Στην Κόρινθο, στο κοινό των Ελλήνων, ο Μέγας Αλέξανδρος μιλά στους αντιπροσώπους των άλλων ελληνικών πόλεων-κρατών, όπου αποφασίζουν για την ένωσή τους και την εκστρατεία εναντίον των Περσών.

issos.jpg
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΣΣΟΥ
Η μάχη στην Ισσό έγινε το 333 π.Χ. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες της παγκόσμιας ιστορίας και έβαλε τέλος στην Περσική αυτοκρατορία.

indies.jpg
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Στην προέλασή του προς Ανατολή, ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ινδία. Δεν συνέχισε γιατί η κούραση και οι κακουχίες των στρατιωτών του τον ανάγκασαν να γυρίσει στα Σούσα.

voukefalas.jpg
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΑΖΕΙ ΤΟ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ
Σε ηλικία δώδεκα ετών, ο Μέγας Αλέξανδρος δαμάζει το Βουκεφάλα, παρατηρώντας ότι το άλογο φοβόταν τη σκιά του. Ένα γεγονός που δείχνει το μέγεθος των ικανοτήτων του.thanatos.jpg

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε το 323 π.Χ. σε ηλικία 33 ετών. Ο πίνακας απεικονίζει με συμβολικό τρόπο τη μεγαλοπρέπεια και το μεγαλείο του.

stratos.jpg
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ
Ο Μέγας Αλέξανδρος συγκέντρωνε την αφοσίωση και την αγάπη των στρατιωτών του, γιατί ενδιαφερόταν και συνέπασχε μαζί τους.

siva.jpg
Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΒΑ
Οι ιερείς της όασης της Σίβα στην Αίγυπτο υποδέχθηκαν το Μέγα Αλέξανδρο σαν γιο του Άμμωνα Δία και προφήτεψαν ότι θα είναι ανίκητος και θα γίνει κυρίαρχος του κόσμου.

roksani.jpg
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΡΩΞΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Δ΄
Ο Μέγας Αλέξανδρος παντρεύτηκε τη Σογδιανή Ρωξάνη και απέκτησε ένα γιο, τον Αλέξανδρο το Δ΄.

diogenhs.jpg
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Ο κυνικός φιλόσοφος Διογένης ζούσε σ' ένα πιθάρι, κάνοντας ζωή λιτοδίαιτη. Ο Μέγας Αλέξανδρος τον επισκέφτηκε, θαυμάζοντας τον τρόπο ζωής και σκέψης του.

dareios.jpg
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ
Στη μάχη της Ισσού πιάστηκαν αιχμάλωτοι η μάνα, η γυναίκα, ο γιος και οι δυο κόρες του Δαρείου.

alexander.jpg
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μια σπάνια απεικόνιση του πορτρέτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συγκερασμός των διασωθέντων πορτρέτων διαφόρων αρχαίων καλλιτεχνών.

granikos.jpg
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΝΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Η μάχη στο Γρανικό ποταμό έγινε το 334 π.Χ.. Στη μάχη αυτή, ο Κλείτος έσωσε τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

gordios.jpg
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ
Στο Γόρδιο της Μικράς Ασίας, υπήρχε ένας πολύπλοκος δεσμός σε μια άμαξα, που προφητεία έλεγε, ότι όποιος τον λύσει θα κατακτήσει την Ανατολή.


orkos.jpg
Η ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Στην Ώπι της Ασσυρίας, το 324 π.Χ., ο Μέγας Αλέξανδρος μίλησε στους αρχηγούς όλων των φυλών καταθέτοντας το όραμα-υποθήκη για την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.

1 σχόλιο: