Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


"ΜΝΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ"  (SECRET LIFE) RENE MAGRITTE


Τα χαρακτηριστικά του καλού καλλιτέχνη
Έχει  ήθος ηθική αισθητική και ψυχαγωγεί αποφεύγοντας να διασκορπίζει την ψυχή.
Καθαρό νου, πόδια καθαρά,  διαύγεια  νοητική.
Σύνδεση με το Πνεύμα, την Πηγή,  Έμπνευση μόρφωση καλλιέργεια σαν τους Σπόρους που καλλιεργεί.
Αποφεύγει την Μέδουσα να κοιτά κατάματα  για να μη μαρμαρώσει και τις απόρροιες του Αετού  σαν την Σεμέλη για να μη καεί. Καμένος σπόρος ποτέ δεν βλασταίνει,  δεν φυτρώνει στην ΓΗ.
Τους καθρέφτες χρησιμοποιεί προσεκτικά  αποφεύγοντας ναρκισσισμούς, φιλαυτίες ωραιοπάθειες  και  σαν την μητριά της Χιονάτης να κυκλοφορεί. Οι Τιτάνες έτσι ξεγελούν τον Διόνυσο μωρό και την καρδιά του διαμελίζουν στην στιγμή.
Η τέχνη είναι για τον ΔΗΜΟ τον ΛΑΟ,  επαναστατική, πρωτοποριακή, να σπάζει εμμονές πάγους  και σκουριασμένους δεσμούς, ανυψωτική και όχι  εγωπάθεια νοσηρή.
Τα έργα του καλλιτέχνη είναι τα ΠΑΙΔΙΑ του, όπως οι καρποί των  δένδρων για όλες της Εποχές.
Γερά παιδιά, σημαίνουν και γονείς δένδρα υγιή,  φύλλα και κλαδιά να φωτοσυνθέτουν  με τον Ήλιο Απόλλωνα Φοίβο  συνδετικά.Όλο τον χρόνο έχουν καρπούς της συνείδησης  στον κήπο  του Αλκίνοου μαζί με τις ροδιές και στο κτήμα του Λαέρτη έχουν απογόνους τον Οδυσσέα και  τον Τηλέμαχο ΜΑΖΙ,  τρεις γενεές ΜΑΧΗΤΩΝ συνάντηση σε ευθεία γραμμή  της συνείδησης ΝΗΣΙ.
Όσοι καλλιτέχνες  στον Όλυμπο επιθυμούν  να ανεβούν, να σπάσουν τις αλυσίδες του Προμηθέα, να αφήσουν τα πούπουλα στον Άτλαντα και με τα Φτερά του Αετού να αρχίσουν να πετούν.
Για ένα καθαρό ουρανό και ένα  νησί Φωτεινό
Λέανδρος Λαμπρινός
Ομηρική Πολιτεία
Μάρτιος  2014


Ο Οραματιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου