Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΟΥΣ


Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΟΥΣ ΑΓΝΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ !!! 1822 Théophile Bra au château de Compiègne
Καλημέρα!
Σε όσουν αντέχουν να σκέφτονται,να συλλογίζονται,να προχωρούν και ερευνούν τις γραφές, την επιρροή και τις δράσεις των κυρίαρχων κοσμοαντιλήψεων και ιδεολογιών,που κυβερνούν σε… όλο φάσμα τους!
Δεν αρκούνται στην αδιαφορία της ημιμάθειας, δεν καταπίνουν σερβιρισμένες “μαγειρεμένες” τροφές υποβολής της σκέψης τους,
δεν επαναλαμβάνουν μαιμουδιστικά διαφημιστκά σλόγκαν της κυρίαρχης πολιτικ...οθρησκευτικής εξουσίας σαν… “σπουδαίες αλήθειες” και έχουν το κουράγιο να τις αμφισβητίσουν και να ψάξουν για κάτι καλύτερο!
Εχουν το κουράγιο να δουν τις αλυσσίδες τους, την κοινή αιμοραγία όλων σε αυτή την κατάσταση μιας κοινής φυλακής, τα γκριζόμαυρα όνειρα της άχρωμης καθημερινότητας και διαθέτουν την τόλμη, την ευφυία και την φαντάσια, αλλά και την σωστή επαναστατικότητα …να ονειρευτούν και να διεκδικήσουν ένα πολύχρωμο κόσμο χωρίς δεσμά και δεσμώτες!

Θέλουμε πίσω την ζωή μας, την ενέργεια μας,την δύναμη μας, την δυνατότητα να σκεφτόμαστε για λογαριασμό μας,
τον χρόνο μας, τους φίλους μας,το έρωτα, την ικανοποίηση της δημιουργίας, το γέλιο, την χαρά, τα παιδιά μας, τον αέρα, το νερό, το πράσινο, το γαλάζιο,θέλουμε να βλέπουμε ουρανό και κανείς να μη μας εμποδίζει να ταξιδεύουμε σε αστέρια μακρινά
φωτεινά…. μιας άσβεστης φλόγας για Ελευθερία!

Η ΚΑΛΥΨΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ JOHN RUSH
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΟΥΣ....ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Η έννοια της εξουσίας είναι πολύπλοκη υπόθεση και πολυδιάστατη πολυεπίπεδη και ένα πανάρχαιο πρόβλημα, σχεδόν όσο και η εμφάνιση του ανθρώπου επί την γης και η υλοποιήση, η ενσάρκωση του πνεύματος του.


Είναι σχεδόν “ένστικτο” με πολλές διακυμάνσεις που κυμαίνεται από την εξουσία και κυριαρχία σε ένα υπάκουο κατοικίδιο υποταγμένο που θα κρατήσουμε... φυλακισμένο, μέχρι στην εξουσία του πατέρα, της μητέρας πιθανόν, του διευθυντή, του προϊστάμενου, στην εξουσία του κράτους με τις διάφορες μορφές του πολιτεύματος, στην θρησκευτική εξουσία με την επιβολή συγκεκριμένης θρησκείας σε μία χώρα,στην σύγχρονη αόρατη εξουσία δικτατορία των πολυεθνικών μέχρι στον κ.Σμιθ και τον Αρχιτέκτονα του MATRIX.

Είναι στην ουσίας “εκτός ουσίας” όπως ετυμολογείται η λέξις,
μίας σχέση πάντα αφέντη και δούλου αρρωστημένης αλληλεξάρτησης.
Θύτη και…… θύματος.
Κυρίου και υποτελούς.
Τυράννου και… πολεμιστή.

Ας την γνωρίσουμε από κοντά την μεγάλη και σε ηλικία πολλών αιώνων θεά, απομονωμένη στο νησί της που ποτέ δεν πηγαίνει και δεν φεύγει άνθρωπος χωρίς την άδεια της και σπάνια της έχουν πεί … όχι....όπως ο Οδυσσέας!
Η ΚΑΛΥΨΩ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ !JAN STYKA
Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την ελευθερία τους;
Συνέχισε απτόητα.
-ή μήπως για την ειρήνη και την αγάπη που μιλούν συνέχεια,
λέξεις που βαυκαλίζονται και αυτάρεσκα επαναλαμβάνουν γιατί τους αρέσουν τα ωραία λόγια και η ηχώ τους.
Δες τους ανθρώπους όπως είναι τόνισε… μη τους ωραιοποιείς....
Όταν δεν φοράνε την ψεύτικη επίδειξη φιλανθρωπίας και καλοσύνης, τα δήθεν συναισθήματα και ευαισθησίες και τις ωραιοπαθείς ευγένειες, αλλά και τις «τζάμπα μαγκιές»
Δες τους ανθρώπους γυμνούς, όπως είναι:
Αβέβαιοι, ανασφαλείς,εγωκεντρικοί, ημιμαθείς, αυτοκαστροφικοί, ναρκισσιστές, λάγνοι, αρχομανείς και το κυριότερο, έχουν την ηλίθια αυτή πεποίθεση ,ότι θα ζήσουν για πάντα, για να επαναλαμβάνουν, όλη αυτή την «λογική» του παράλογου..
Δες τους ανθρώπους, χωρίς την βιτρίνα, το προσωπείο τους.
Δες τους πόσο αχάριστοι μικροπρεπείς είναι και πως θα συμπεριφερθούν
στην πρώτη ευκαιρία εξουσίας και ανοχής που θα τους δοθεί.
Δες τις ορινιθοασχολίες τους τα ενδιαφέροντα τους.
Πιστεύεις ότι αξίζουν κάτι καλύτερο εκτός από τις αλυσίδες τους;
Είναι ο ιός πάνω στη γη! …συνέχισε επιγραμματικά.Η ΚΑΛΥΨΩ George Hitchcock. 1906
Όταν ένα άνθρωπος αυξάνει τις γνώσεις του,την δύναμη του, την ενέργεια του κάτι έξω από αυτόν το αντιλαμβάνεται και πλειοδοτεί για χάρη του, κάνοντας του την προσφορά.
Ελάχιστοι αρνούνται, όχι μόνο γιατί είναι πολύ δελεαστική η γοητεία της εξουσίας, αλλά και γιατί, όπως αντιλαμβάνονται με την ευφυΐα που διαθέτουν,ότι δεν έχουν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Ή θύτης ή θύμα.
Ή εξουσιαστής ή εξουσιαζόμενος.
Ή κύριος ή υποτελής.
Όλα καταλήγουν εκεί και όλοι διεκδικούν τον ρόλο της κυριαρχίας
από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη.


Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΨΩ N.C. Wyeth 1929 ΙΔΙΩ.ΣΥΛΛΟΓΗ
 
Πες την Καλυψώ, την κόρη του Άτλαντος να αφήσει τον Οδυσσέα ελεύθερο με εντολή του Ολύμπιου ηγέτη, μηνάει ο μαντατοφόρος Ερμής του Διός για να μην στο πυθμένα της Τηθύος βυθιστεί ξανά διαχρονικώς


Ο Ερμής αναγγέλλει στην Καλυψώ ν' αφήσει τον Οδυσσέα, Lairesse Gerard, The Cleveland Museum of art

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου